Salı, Aralık 1

ABLAMIN LAHMACUNU


merhabalar arkadaslar
bugun ablamin lahmacunun tarifini verecegim.mutlaka deneyin.gercekten cok kolay ve pratik yapiyor.hatta sunuda balirteyim annem bile ablamdan tarifini aldi herhafta sonu mutlaka yapiyor artik hazir lahmacun yemiyoruz.ablamin bir ozelligini sizinle paylasmak istiyorum.cok agir ve guzel yemekleri bir anda pratik yapma ozelligi var.inanin yarim saate su gordugunuz goruntuyu yapti.onceden lahmacunu cok kulfetli bir yemek olarak gorurdum.simdi cok basitime geliyor.nasil mi yapiyor.onun tarzi ile yazayim:
once musait zamanda icini hazirlayip buzdolabinda hazir bulunduruyor.ve bir hafta enaz bu ic bozulmadan rahatlikla durabiliyor.canimiz istedigi zaman hamur yogurup yapabiliyoruz.
ici icin malzemeler:
yarim kilo kiyma
2 adet normal kuru sogan
2 adet domates
2 adet kirmizi biber
2-3 adet yesil biber
biber salcasi(2 yemek kasigi dolu 3 de olur)

zeytinyagi
tuz
zevke gore baharatlar
hazirlanisi:
robotun icine yarim kilo kiymayi koyun ve calistirin.kiymalar robotta iyice kiyilirken icine usten atma yerinden 2 adet kuru sogani soyup bir kac parcaya bolup atin.sonra sirasiyla domatesleri,iclerini temizledigi biberleri,yarim su bardagi kadar zeytinyagini ,biber salcasini yavas yavas ilave edin.bu esndada robotu calistirmaya devam edin.1 silme yemek kasigi tuz pulbiber, karabiber zevke gore baharatlari ekleyip robotu kapatin.krema gibi sekil alan karisim lahmacun yapiminda artarsa buzdolabinda 1 hafta enaz saklanabiliyor.
hamuru icin malzemeler:
1 kilo un( bundan yaklasik 20 den fazla lahmacun cikiyor)
1 yumurta
1 cay kasigi kadar yas maya
1 cay kasigi tuz
1 su bardagi sut
alabildigi kadar su
butun malzemeler yogrulur.hic bekletilmeden yumurtadan buyuk olmayacak sekilde bezeler yapilir.ustleri ortulur.bu esndada 1 alti duz ve buyuk tava  ve uzerine tam oturan kapak bulunur (alti duz olan karniyarik tencereside olabilir.onemli olan kapaginin tam oturmasi)
tava ocaga konur alti yakilir.merdane ile bezeler servis tabagi buyuklugunde unlanarak acilir.karisimdan uzerine yogurt gibi surulur.putur olmadigi icin surmesi cok zevkli.sonra tavaya konur kapagi iyice ortulur(tavaya kolay koymak icin kesme tahtasi gibi esyanin ustunde actiginiz hamuru ustune koyup icini surup tahtayla tavaya rahat koyabilirsiniz)
o piserken ikinciyi acmaya devam edilir.kapagi hic acilmdan 2dk gibi surede pisiyor.acip bakilir pistiyse tabaga konur.zaten kokusundan ve kabarmasindan pistigini hemen anliyorsunuz:)))
ikinciyide pisirip ust uste konur.yaninda ayran ve limonlu salata ile servis yapilir.
afiyet olsun....

8 yorum:

sarı mutfak-hande dedi ki...

ablanın ellerine sağlık gerçekten süper olmuşlar
sevgiler

KEYFESEYRAN dedi ki...

canım ellerinize sağlık sana biraz isot göndereyim de şu garip lahmacun renklensin urfa lahmacunu olsun ablacığının ellerine sağlık sevgiler

angel dedi ki...

SELAM KEYFE SEYRAN YORUMUN ICIN TESEKKUR EDIYORUM CANIM...
ABLAM DIYOR KI AZ ISOTTA KOYUYORUM AMA TAKDIR EDERSINIZ KI BIZ KARADENIZLI OLDUGUMUZ ICIN BIZIM MIDELERIMIZ O KADAR ACIYI KALDIRAMIYOR:))))

angel dedi ki...

TESEKKUR EDERIM SARI MUTFAK HER ZAMAN BEKLERIM...

Adsız dedi ki...

alabildigi kadar su derken yani ne kadar su koyulacak, bir izahat getirebilir misiniz lutfen? tesekkkurler.

Adsız dedi ki...

kapagi once kapali sonra ac mak gerekmiyomu. sulu olmazmi ozaman kapagi hep kapali cvp lutven

angel dedi ki...

merhabalar,lahmacunu pişirirken birkaç açıyorum pişmişmi diye bakmak için.eğer tavanızın kapağında delik varsa açmanıza gerek yok.yoksa birkaç kez bakabilirsniz.çok lezzetli oluyor hemen deneyin derim :))

yeşim izmir dedi ki...

Merhaba, tarifiniz çok güzel. Pinterestte beğendiğim türkçe tarifleri topladığım bir panom var. Tarifinizi "PİN"lemek istedim. Ama siteniz sanırım buna imkan vermiyor. Eğer bunu da yaparsanız çok iyi olur.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

HAYAL SEVDAM'A

İÇİMDEKİ SAKLI SEVDA