DAVET MASAMIZ
HAVUÇLU SALATA
KAKAOLU ISLAK KEK
ŞEKERPARE
PATATESLİ BÖREK
PEYNİRLİ DEREOTLU KEK
ADANA USULU KISIR
MALZEMELER ( 6 KŞİLİK )
300 gr.orta boy bulgur
2 dal pırasa
1 adet kuru soğan
Birkaç dal taze soğan
Birkaç adet yeşil biber
2 adet havuç
1/2 adet mor lahana
1 demet maydanoz
Birkaç yaprak kıvırcık marul
1 fincan mısırözü yağı
¾ su bardağı halis zeytin yağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kimyon
½ adet limon suyu
½ fincan nar ekşisi ( isteğe göre 1 fincan )
4 su bardağı kaynar su
Tuz
YAPILIŞI :
Kuru soğan , pırasalar ve yeşil biberler ayıklanıp bol su ile yıkandıktan sonra kurulanıp orta kalınlıkta doğranır , havuçlar rendelenir ve orta büyüklükteki bir pilav tenceresine mısırözü yağı koyularak, soğan ,pırasa , havuç ve biberler hafif pembeleşinceye kadar birlikte kısık ateşte kavurulur.( Halis zeytin yağı pişirildiği taktirde doymuş yağ oranı yüksek bir hale geldiği için pişirilmemelidir. Bu sebeple kavurma yağı olarak herzaman mısırözü veya ayçiçek yağı tercih edilmelidir. ) İçine bir miktarda tuz eklenirse sebzeler suyunu salacağı için kavurma işlemi daha kolay olur.Sonra biber ve domates salçası da eklenerek bir dakika daha kavurduktan sonra bulgur ilave edilip karışım harmanlanarak biraz daha kavurulur.4 su bardağı kaynar suyumuzda ilave edilip tuz ve nar ekşiside koyularak,tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.Bu esnada mor lahana yaprakları iyice yıkanıp kurulandıktan sonra derin bir kabın içine ince ince doğranıp, üzerine bir miktar tuz, limon suyu ve halis zeytin yağı eklenerek bir kenarda beklemeye bırakılır. Tencerede pişmekte olan kısırımız ara ara karıştırılarak dibine tutmadan suyu çektirildikten sonra, ateşten alınır.Üzerine bir kenaeda beklemekte olan mor lahanalı karışım ile ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan sıcakken eklenerek, hızlıca krıştırılıp,tencerenin kapağı kapatılır ve 5 dakika demlenmeye bırakılır. Son olarak, üzerine kimyonda ilave edilerek tekrar karıştırılıp servis tabağında soğumaya alınır. İster sıcak , ister soğuk olarak yemeye hazırdır.
Afiyet olsun.
ŞEKERPARE
PATATESLİ BÖREK
PEYNİRLİ DEREOTLU KEK
ADANA USULU KISIR
Merhabalar arkadaşlar...
uzuun bir aradan sonra hepinizi kucaklıyorum.Uzun zamandır gelemedim ama bir geldim çok güzeeel tariflerle geldim.
Adana usulu pişmiş kısırı ilk defa yediğim için çok hoşuma gitti ve çok beğendim.ve sizlerle paylaşmak için sevgili karabiberin mutfağı 'nın hazırladığı porselen demlik etkinliğine bu tarifle katılmaya karar verdim.
MALZEMELER ( 6 KŞİLİK )
300 gr.orta boy bulgur
2 dal pırasa
1 adet kuru soğan
Birkaç dal taze soğan
Birkaç adet yeşil biber
2 adet havuç
1/2 adet mor lahana
1 demet maydanoz
Birkaç yaprak kıvırcık marul
1 fincan mısırözü yağı
¾ su bardağı halis zeytin yağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kimyon
½ adet limon suyu
½ fincan nar ekşisi ( isteğe göre 1 fincan )
4 su bardağı kaynar su
Tuz
YAPILIŞI :
Kuru soğan , pırasalar ve yeşil biberler ayıklanıp bol su ile yıkandıktan sonra kurulanıp orta kalınlıkta doğranır , havuçlar rendelenir ve orta büyüklükteki bir pilav tenceresine mısırözü yağı koyularak, soğan ,pırasa , havuç ve biberler hafif pembeleşinceye kadar birlikte kısık ateşte kavurulur.( Halis zeytin yağı pişirildiği taktirde doymuş yağ oranı yüksek bir hale geldiği için pişirilmemelidir. Bu sebeple kavurma yağı olarak herzaman mısırözü veya ayçiçek yağı tercih edilmelidir. ) İçine bir miktarda tuz eklenirse sebzeler suyunu salacağı için kavurma işlemi daha kolay olur.Sonra biber ve domates salçası da eklenerek bir dakika daha kavurduktan sonra bulgur ilave edilip karışım harmanlanarak biraz daha kavurulur.4 su bardağı kaynar suyumuzda ilave edilip tuz ve nar ekşiside koyularak,tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.Bu esnada mor lahana yaprakları iyice yıkanıp kurulandıktan sonra derin bir kabın içine ince ince doğranıp, üzerine bir miktar tuz, limon suyu ve halis zeytin yağı eklenerek bir kenarda beklemeye bırakılır. Tencerede pişmekte olan kısırımız ara ara karıştırılarak dibine tutmadan suyu çektirildikten sonra, ateşten alınır.Üzerine bir kenaeda beklemekte olan mor lahanalı karışım ile ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan sıcakken eklenerek, hızlıca krıştırılıp,tencerenin kapağı kapatılır ve 5 dakika demlenmeye bırakılır. Son olarak, üzerine kimyonda ilave edilerek tekrar karıştırılıp servis tabağında soğumaya alınır. İster sıcak , ister soğuk olarak yemeye hazırdır.
Afiyet olsun.
12 yorum:
Canım Dılek ablanın ellerıne saglık .Sanada kucak dolusu sevgıler..
dileğin sofra süpermiş...ellerine sağlık dilek hanımın...
o sofrada olmak vardı....
öpüyorum seni meleğim....
oo dilek hanımın ellerine sağlık süper bir masa hazırlamış sizlerede afiyet olsun sevgiler
dilek ablanın maşallahı varmış.ellerine sağlık..
canım herşey burdan çok güzel görünüyor..ablacığının ellerine sağlık..
çocuklarıda pek şekermş..
öpüyorum..
sevgiyle kal....
Dilek hanimin sofrasi harika,hepsi birbirinden lezzetli...ellerine saglik...orada olmak varmis...öptüm sekercim seni...kendine iyi bak güzel yüzlüm
merhabalar arkadaşım porselendemlik ailesi olarak etkinliğimize katılımından dolayı tşk ederim http://birdemliksohbet.blogspot.com )ve http://birdemliksohbet.com
merhabalar arkadaşım porselendemlik ailesi olarak etkinliğimize katılımından dolayı tşk ederim http://birdemliksohbet.blogspot.com )ve http://birdemliksohbet.com
Angelcim canım dilek ablanın ellerine sağlık çok nefis gözüküyor her biri.
Angel canım oğlumun öğretmenine o kadar çok benziyorsun'ki sana bakınca onu görüyorum sanki öğretmenimizi çok sevdiğim için seni de çok seviyorum sevgiyle kal canım
Canim Dilek hanimin ellerine saglik,hersey super gorunuyor.Paylasimin icin tesekkurler.
Merhaba
Çok güzel bir hafta sonu diliyorum, sevgiler…
selam
Çok güzel olmuşlar eline sağlık .Hayırlı cumalar diliyorum.
seheryeli8
Yorum Gönder