merhabalar arkadaslar
tatli tarifimi gelibolu arkadasimizin hazirlayip sundugu 53.P.D.C.S. etkinligi icin yayinliyorum.
MALZEMELER
1 litre süt1 su bardağı şeker
1 nohut büyüklüğünde damla sakızı
3 dolu kaşık un
1 poşet toz krem şanti (kutunun içindeki iki paketten sadece biri kullanılacak)
-
250 gr tel kadayıf
1 su bardağı irice kıyılmış fındık (veya ceviz)
3 kaşık tereyağ
4 kaşık toz şeker
-
Önce kadayıfları bir tepsi üzerine sererek sıcak ve kuru bir yerde bir iki saat kurutalım, nemi iyice gitsin. Elinizi sürdüğünüzde kadayıfların tel şehriye kuruluğunda olmaları gerekiyor. Bir büyükçe tavaya 3 kaşık tereyağ, 4 kaşık şeker ve tel kadayıfları koyalım. İrmik helvası yapar gibi kavurmaya başlayalım. 10 dakika sonra fındıkları da ilave ederek kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Kadayıfların rengi yavaş yavaş dönmeye başlayınca ki bu süre bende 30-40 dakika kadar sürdü ateşi kapatalım. Daha pratik olması açısından isterseniz bu kavurma işini muhallebiyi ikram etmeden bir iki gün önce hazırlayıp, tel kadayıfları buzdolabında kapağı kapalı olarak bekletebilirsiniz.
-
Bir tencereye süt, şeker ve unu koyalım ve tel çırpıcıyla hiç pürüz kalmayıncaya, un iyice süt içinde dağılıncaya kadar karıştıralım. Sütü ateşe alalım ve çırpıcıyla karıştırmaya devam ederek muhallebiyi pişirelim. Ocaktan almaya yakın havanda dövdüğümüz damla sakızını muhallebiye ekleyelim ve 2-3 dakika daha pişirip ocağın altını kapatalım, ılımaya bırakalım.
-
Muhallebi ılınınca bir poşet krem şantiyi ekleyelim ve mikser ile orta hızda 5 dakika çırpalım.
-
Kavrulmuş tel kadayıfın yarısını 3 parmak derinliğinde bir borcama koyalım. Cheesecake tabanı yapar gibi iyice bastırarak kadayıfları sıkıştıralım. Üzerine iyice soğumuş olan muhallebiyi dökelim. En üste tel kadayıfların kalan yarısını düzgünce yayalım. Muhallebinin heryanı kadayıfla kaplanması gerekiyor. Yine elinizle kadayıfları bastırmanız gerekiyor.
Buz dolabında bir kaç saat bekletip servis yapalım. Afiyet olsun
8 yorum:
canımmm çok teşekkür ediyorum ellerine ve gönlüne sağlık.sevgiler selamlar..
bu güzel tarifin 124 no ile yayında canım
meleğim ellerine sağlıkk harika olmuşş:)) dondurmalı oohh:))
Canım ellerine sağlık....
eline sağlık canım...tatlıya bayılırım...
hep yapmaya niyetlenirim ama bi türlü deneme şansım olmadı nedense...
ellerine sağlık canım...
çok güzel bir lezzet
afiyetle sevgiler canım
Tatlı krizleri için bire bir :)Ellerine sağlık canım.sevgiler.
arkadasim gorusmiyeli nasilsin,yine dokturulmus eline saglik...
Yorum Gönder