bugun çok mutluyum çünkü sevgili Aslı ve Selma'nın organize ettiği hediyeşelim etkinliğine bende katılmıştım.ve bugun hediyem sevgili Esra'ya ulaşmış.ve bana duygu yüklü mail atmış.hediyelerimi çok beğendiğini ve tarif edemeyeceği şekilde duygulandığını ve eşininde çok şaşırdığını:))))ve çook teşekkür ettiğini yazmış....dostluğumuzun ömür boyu daim olması dileğiyle...
pc deki fotoları karıştırıken Fransa'da kaldığımda ablamla beraber hazırladığımız profiterolu paylaşmak istedim...
malzemeler:
1 su bardağı su1 su bardağı un
yarım paket margarin(125 gr)
3 yumurta
iç kreması:
2,5 su bardağı süt3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı tozşeker
1 paket margarin
üzerine:
1 kare paket eritilmiş bitter çikolata(80 gr)1-2 yemek kaşığı süt
normalde ben profiterolu çayın yanında ikram ettiğim ve kıtır sevdiğim için bitter çikolata kullanıyorum.ama burda hazır çikolata sosunu pişirdik ve bol soslu yaptık.ama sosu profiteroller servis edilmeden hemen önce dökülmelidir.aksi halde profiterol yumuşuyor.
yapılışı:
su ve margarıni tencereye koyup orta ateşte kaynatın.içine unu döküp tahta kaşıkla hızlıca karıştırın.1-2 dakika içinde un toplarlanıp hamur oluşacaktır.bu hamuru soğumaya bırakın.soğuduktan sonra 3 yumurtayı birer birer kırıp,karıştırarak hamura yedirin.(1 yumurtayı iyice yedirmeden diğerini kesinlikle eklemeyin.)yumurtaları iyice yedirdikten sonra yoğun ve yapışkan bir hamur elde edeceksiniz.
yumurtaları yedirme işlemini mikserin spiral şeklindeki yoğurma uçlarıyla yapıyorum.tahta kaşıklada yapabilirsiniz ama yorucu oluyor.
fırını 180 derecede ısıtın.hamurdan kaşık yardımıyla bir parça koparın.ve başka kaşık yardımıyla yağlanmış tepsiye koyun.(mümkünse elinizi değdirmeyin.çünkü çok yapışkan bir hamur.ayrıca elinize alıp yuvarlamaya çalışsanız bile iyi kabarmayabiliyor.)hamurların şeklinin bozuk olması çok önemli değil, çünkü pek özgür kabaran bir hamur,pişerken istediği gibi şekil alıyor:)
bu ölçüden yaklaşık 18 -20 adet çıkıyor.tepsiyi ısıtılmış fırına koyun ve kızarana kadar pişirin.35-40dk
iç kreması için ,vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye koyup ,orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.ve ılımaya bırakın.ılınan kremaya vanilyayı ekleyip,çırpma teliyle biraz karıştırın.pişen profiterol hamurlarını ortadan keserek arasına krema koyun.
bitter çikolatayı bir cezvenin içine koyun ve üzerine 1-2 yemek kaşığı süt ekleyin.cezveyi su dolu başka bir kabın içine oturtup,ocağa koyun ve çikolatayı eritin.bir çay kaşığı yardımıyla profiterolun üzerine dökün.
hamurun iyi kabarması için püf noktaları:
-yumurtaları hamura birer birer,iyice yedirmek-hamuru tepsiye kaşık yada krema torbası yardımı ile koymak
-fırını mutlaka önceden ısıtmak
işte bu kadarrr...
yok ben bi pasta için bu kadar uğraşamam derseniz market yada pastanelerden hazır pişmiş profiterol hamuru alın.ikiye bölün.arasına marketlerde bulabileceğiniz hazır pasta kremasını koyun.üzerine hazır çikolata sosu dökün.ikiside aynı tat :)))
afiyet olsun....
30 yorum:
Canim benim, öncelikle izleyenlerim arasina hos geldin diyorum.... Sonra da bayildigim bir lezzet olan Profiterol icin ellerine saglik diyorum... Sevgilerimle,
ellerin sağlık canım profiterol harika görünüyo çok sevmeme ramen hiç denemedim hep üşenmişimdir,sanki biraz zor gibi:)
Nasıl severim anlatamam gece gece canım istedi.... Ellerine sağlık...
Canimcim ablanin ve senin eline saglik,profiterol bizim ailede de çok sevilir,sizin ki de sahane gözüküyor öpüyorum seni...
profiterole bayılırım.ellerinize sağlık
canımmmmm nefis olmuşş:) ellerine sağlıkk..
ailece çok sevdiğimiz bir tatlı ellerine sağlık melekciğim vallahi olsada yesek dedirttin bana sabah sabah:D
afiyet şifa olsun size sevgilerle kal
Merhaba Melekcim.profitrolun çok güzel olmuştur eminim ellerine sağlık.Bende Çok iyi bir şeften ders almıştım.Öyle yapıyorum .Ayrıca ne kadar samimi yazmışsın hediye olayını.Ben de çok duygulandım.Sanal alemd hakikaten gerçek dostluklar kuruluyormuş.Sevgiler bırakıyorum....
Profiterole bayılmayan var mıdır? Ellerine sağlık sevgili Melek.
Canım benim görüntü süper ellerine sağlık.Sevgiler bıraktım.
canım ablanında seninde ellerine sağlık.hediyeleşmek çok çok güzel.benimki gelmedi henüz heyecanla bekliyorum
Bayilirim profiterole... Cok nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Iyi pazarlar diliyorum.
Bayilirim profiterole... Cok nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Iyi pazarlar diliyorum.
Çok severim benimkilerde yayınlanmak için sırasını bekliyor:) şahane görünüyor ellerine sağlık canım..iyi pazarlar
Meleğim biz teşekkür ediyorz yalnız bırakmadığın için:))
Ellerinşize sağlık canım çok severim:)
canımsın...hediyelerimi en kısa zamanda paylaşıcam,herkes görsün o güzellikleri:)))
bu arada ben bayılırım profitorele,onlardan da göndersene:))))
canım ellerine sağlık.. benim çok sevdiğim bir lezzet..
sevgiler...
Canım ellerine sağlık çok severim :)
Canım benim eline sağlık bak sana bi hikaye anlatıcam 10 sene önce propitrol yapmayı bilmezdim eşimde İstanbulda sürekli profiterol yermiş bahsederdi bana yapmayı billiyormusun dedi utancımdan ee yeni evlenmişiz biliyorum dedim dedim ama yap dedi ee ne yapacaktım ben yapmayı bilmiyordum markette gördüm aldım yaptım çok beğendi kutularını sakladım hep benim yaptığımı bildi yıllarca arkadaşlara övdü çok güzel yapar diye ayy herkes sipariş vermeye başladı ee yeter artık dedim ve kutuyu çıkartıp gösterdim ondan sonra adamcağız sipariş almaz hatta istemez oldu işte benim de profiterol ile ilgili anım paylaşmak istedim çok uzun oldu affet kaçtım bay
ayyy süper bayılırım ellerine sağlık canım
Merhaba. Görüntü nefis, ellerinize sağlık. Çok severim, olsa da yesek. Size afiyetler olsun. Sevgiler.
nefis olmuş nefis..ellerine sağlık melekçiğim.
Yine döktürmüşsün Sevgili Melek.Ellerin dert görmesin.
Cok severim yemesini:) Yapmasi keske bu kadar zahmetli olmazsa:) Ellerine saglik. Guzel yorumun icinde tesekkur ediyorum!! Hollandadan sevgiler.
hımmmmmm çoook severim,görüntüsü de gerçekten çok hoş,paylaşım için teşekkürler,sevgiler.
merhaba sevgıler elınıze sağlık
guzel tarif.
Nefis bir görüntü, ellerine sağlık.
Nefis bir görüntü, ellerine sağlık.
iyi bir site başarılarınızın devamını dilerim teşekkürler.
Yorum Gönder