Soguk karli bembeyaz bir hafta sonundan merhabalar arkadaslar
Kisin insan yazin canli oldugu gibi canli neseli heyecanli olamiyor.Cani birsey yapmak gelmiyor durum boyle olunca tariflerde birikti elimde.pc yi karistiriken ramazani serifte ablamin eltisinin ablamin iftar misafirleri icin hazirladigi firin sutlac fotofraflarini bulunca hemen sizinle paylasmak istedim.herkesin bildigi bir tarif ama tekrar kabilinden birde arsivimde bulunsun istedim ilerde lazim olur diye:)))
Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağından biraz az pirinç
2 su bardağı su
2,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağı şeker
Yapılışı
Pirinci yıkayıp, 2 bardak su ile kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. (piriçlerin iyice kabarmış olması lazım) Soğuk sütü, şekeri ve 1 çay bardağı suda erittiğiniz nişastayı ekleyin. Karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Fırına dayanıklı kaselere boşaltıp yarım saat kadar üzerinin kabuk tutmasını bekleyin. (Hemen fırına koyunca henüz kabuk tutmayan sütlaçlar kabarıp tepsiye taşıyor)
Fırının mümkünse sadece üst ısıtıcısını çalıştırın. Fırın tepsisinin dibine 1 -2 parmak su koyup, kaseleri tepsiye dizin. 200 derece ısıtılmış fırında üstlerini kızartın. Fırından çıkarıp 2 saat kadar oda sıcaklığında beklettikten sonra servis yapin, isterseniz buzdolabında bekletip ikram edin. Afiyet olsun.
8 yorum:
kışın vede karın bu soğuğunda besleyici ve hafifi bir tatlı..
hemde fırında .
eline sağlık.
sevgiyle kal.
Canım ellerine sağlık.Harika görünüyor.Sevgiler bıraktım..
ablanın eltısı ne guzel hazırlamıs canım afıyet olsun
Sevgıler
ablanizin ellerine saglik.
sevgiler,
Sefa
canımcım ellerine sağlıkk:)) öpüyorumm bir taede alıyorumm
Görünce şimdi canım istedi ya, kim yapacak şimdi bana...
ımmm nefis fırınlanmış yada fırınlanmamış her iki halinide severim
ellerine sağlık
bayılırım sütlacın her türüne ellerine sağlık canım sevgiler
Yorum Gönder